Back to top

Cambrils, sense rocòdrom ni Centre excursionista

La manca d'una solució concreta amb el rocòdrom de Cambrils és una de les causes que han portat al tancament del Centre d'excursionisme municipal. Poc després de la seva inauguració, l'entitat va emetre un comunicat recomanant no utilitzar l'equipament per deficiències en la instal•lació i fins ara roman tancat.
El rocòdrom, a la zona esportiva rere el Parc del Pinaret, roman tancat des del 2011.

El rocòdrom s'ha convertit en un altre dels equipament que estan envellint en un absolut desús a Cambrils. De la mateixa manera que el Teatre auditori, per exemple, la instal·lació d'escalada no s'ha arribat a obrir del tot mai.

Poc després de la seva inauguració, l'any 2011, al final de l'últim mandat de Robert Benaiges, el Centre Excursionista de Cambrils va emetre un comunicat recomanant no practicar escalada a la torre per sèries deficiències en la construcció. Fet que va provocar el tancament definitiu de l'equipament, tal com es troba ara mateix. "Quan se va estrenar el rocòdrom va coincidir amb l'esclat de la bombolla immobiliària i el començament de la crisi. A més va entrar un nou govern que no tenia diners per a solucionar el problema i es va trobar que l'empresa constructora no se'n volia fer càrrec", explica el fins ara president del Centre Excursionista de Cambrils, Robert Oechsel.

Sis anys i tres governs ha vist passar el rocòdrom tancat de Cambrils. Aquest ha estat un dels motius pel qual el Centre Excursionista de Cambrils ha decidit plegar. Per la manca d'arribar a un acord que permetés millorar l'equipament i reobrir-ho.

D'altra banda, l'entitat, que comptava amb una trentena de socis i portava oberta més de vint anys, havia caigut en la inactivitat durant els darrers anys. Ara hauran de decidir que fer amb els diners restants, que pugen a 900 euros. Les opcions són donar-ho a una altra entitat del poble o finançar part del viatge humanitari que farà un dels socis al Nepal. "En sis anys que portem no hem aconseguit assolir els reptes que ens havíem marcat, que eren reactivar el centre i reobrir el rocòdrom", assegura Oechsel.

Amb quinze metres d'alçada, la mida reglamentària per acollir competicions d'escalada, el rocòdrom presenta seriosos problemes i riscos en l'estructura interior i en la façana. Ara per ara, l'actual equip de govern no ha plantejat cap acció a l'equipament.

Paraules clau: