Back to top

Cambrils, Vila-seca i Salou redacten les bases per regular els vehicles de mobilitat personal

Tot plegat arriba en un moment en què Vila-seca i Salou formen part del pla director per ordenar l'àrea metropolitana de Tarragona, però de moment Cambrils, n'ha quedat exclòs.

Els patinets i bicicletes elèctriques que circulin per Cambrils, Vila-seca o Salou ho hauran de fer bé pel carril bici o bé per la carretera, en cap cas per la vorera. Aquesta és una de les normes que s'inclou en la regulació conjunta i pionera que els tres municipis han presentat aquest divendres. De moment, es tracta de les bases d'una normativa que entre d'altres mesures, també inclou una velocitat màxima de 30km/h per aquests vehicles de mobilitat personal, la obligatorietat d'utilitzar casc o la necessitat de comptar amb assegurança en cas de formar part d'una activitat comercial.

En aquest sentit, també es regula l'edat mínima per utilitzar aquests vehicles: no es podran utilitzar per menors de setze anys. En cas d'incomplir la normativa, ja s'ha avisat que hi haurà una sèrie de multes econòmiques a les quals s'haurà de fer front.

Els tres consistoris han posat els fonaments d'una normativa que expliquen, és pionera, donat que no existeix una llei catalana o estatal que a dia d'avui reguli aquesta mobilitat. De fet, aquesta ha estat una queixa reiterada pels tres batlles, que asseguren que la manca d'aquesta legislació pot provocar malentesos jurídics.

Tot i que encara és d'hora per saber a partir de quan es podrà posar a la pràctica aquesta normativa, els consistoris esperen que els tràmits es puguin agilitzar. 

D'altra banda, l'escenificació d'aquest acord que els seus impulsors defineixen com a històric arriba en un moment en què Vila-seca i Salou formen part del pla director per ordenar l'àrea metropolitana de Tarragona, un plantejament en el qual no s'hi ha inclòs Cambrils. Per aquest motiu, al proper plenari, tots els grups municipals donaran suport a un manifest per reivindicar la seva incorporació.

D'aquesta manera, Salou, Cambrils i Vila-seca tornen a unir esforços per interessos comuns, tal com van fer en el seu dia en iniciatives com Carretera i Manta.

Paraules clau:

Notícies relacionades