Back to top

De Cambrils a Vinyols traslladant-se només uns metres

JORDI OlÀRIA GRAS / CRISTINA GONZÁLEZ

El trasllat d’un supermercat tan sols uns metres pot comportar, segons on estigui ubicat, que canviï de municipi. És el cas del Lid’l de Cambrils, que ja ha començat les obres per traslladar-se a la parcel·la just del costat, amb la particularitat que és terme municipal de Vinyols i els Arcs. Més enllà de l’anècdota, cal tenir en compte que els clients i els serveis de la nova ubicació seguiran provenint de Cambrils, mentre que els impostos els pagarà a Vinyols.

Lidl està construint unes noves instal·lacions just al costat del supermercat que ara té a Cambrils. En aquesta zona,la Fontcoberta, hi coincideixen dos termes municipals, Cambrils i Vinyols i els Arcs. El canvi d’ubicació de la botiga, de fet, la fa passar d’una població a l’altra.

Segons l’empresa, es tracta d’una casualitat, i és que més que canviar de poble, el que buscaven era una parcel·la adient a les seves necessitats.

Des de l’Ajuntament de Vinyols han rebut la notícia amb satisfacció. El nou equip de govern s’ha trobat amb una decisió que ja estava presa i en marxa, i encara no han pogut assignar una partida a la injecció econòmica que rebran, i que ascendeix als 3,75 milions d’euros. L’anterior govern municipal havia anunciat que els destinaria a construir la llar d’infants, però a hores d’ara, el consistori no pot adjudicar-la a cap finalitat.

Pel que fa a Cambrils, han rebut la notícia amb resignació. El seu terme municipal ja té tots els espais d’aquesta zona ocupats i, per tant, afirmen, no han pogut fer res per evitar la decisió de l’empresa.

El món empresarial, en canvi, considera que aquest trasllat s’ha produït per una falta de capacitat negociadora. Creuen que quan es va acordar amb Vinyols l’ús dela Fontcobertas’haurien pogut blindar els usos del sòl per evitar situacions com aquesta.

Per part de l’empresa es remarca que el trasllat només s’ha fet per modernitzar unes instal·lacions que funcionen des de l’any 1995, i que seguiran oferint servei als seus clients actuals, majoritàriament cambrilencs. No descarten, però, poder instaurar un altre supermercat a Cambrils si es donen les condicions adequades. Les obres a la Fontcoberta, que han començat aquest mes d’agost, han de permetre obrir el nou supermercat l’11 de febrer.