Back to top

Camerata XXI celebra el Cicle de Primavera amb un concert homenatge a Xavier Blanc

L’Orquestra Camerata XXI iniciarà el Cicle de Primavera amb el programa Invisibles. Diumenge 2 d’abril a les 18 h, al Teatre Bartrina de Reus.

Invisibles és un concert homenatge a qui va ser l’ànima del projecte de Camerata XXI des de gairebé els seus inicis, Xavier Blanc, que va morir l'octubre de 2021. El seu llegat a Camerata XXI i a la cultura de les comarques tarragonines és incalculable. 

El concert tindrà com a protagonistes l’Orquestra Camerata XXI i el guitarrista Joan Garrobé, que sota la direcció del concertino Pere Bardagí, interpretaran obres de Josep Maria Bardagí, Montsalvatge, Mozart, Bartók, Shostakovich i Lili Boulanger. L'obra D'un matin de printemps de Boulanger es podrà escoltar amb l'arranjament de Mariona Casanovas, encarregat especialment per a l'ocasió.

Reconèixer els que han passat desapercebuts

Invisibles proposa reflexionar sobre aquelles realitats, persones, que passen desapercebudes als ulls de la massa social. Tot i això, sovint, la seva tasca, els seus esforços, solen ser transcendentals per fer avançar la societat.

Aquest programa vol posar el focus en diferents invisibilitats que envolten el món de la música i els seus personatges. Ja sigui la capacitat de treball i esforç del geni Mozart, eclipsades pel seu immens talent, o la crítica al règim soviètic de la mà de Shostakovich, irònica i crua però invisible a la censura. Per no parlar de les grans oblidades de la història universal, les dones com Lili Boulanger, invisibilitzades per un patriarcat que ha condicionat perpètuament la seva presència. L’efecte transformador de la música també és invisible, així com la seva capacitat de commoure i generar passions. 

Venda d’entrades

Les entrades del dia 2 d’abril es poden adquirir al web i a taquilles del Teatre Bartrina de dimarts a divendres de 18 h a 20 h i una hora abans de l'inici del concert.

Paraules clau:

Notícies relacionades