Back to top

Camí d'Ucraïna amb quilos de solidaritat

El Jordi i la Marta són part de les nombroses persones que han decidit ajudar: aquest divendres marxen cap a un camp de refugiats a Polònia on arribaran carregats de material sanitari, roba i menjar

Fa setmanes que diversos combois de furgonetes i fins i tot camions surten des del Camp de Tarragona cap a la frontera amb Ucraïna carregats de menjar, roba i altres materials que el conflicte bèl·lic ha fet que siguin més necessaris que mai. Milions de persones han hagut d'abandonar sobtadament les seves cases i s'acumulen, moltes d'elles, en camps de refugiats situats als països fronterers amb Ucraïna.

Allau de solidaritat

És precisament cap allà on es dirigeixen el Jordi Martí i la Marta Busquets, una parella reusenca que aquest divendres marxa cap a un camp de refugiats a Polònia on arribaran, després de tres dies de viatge, carregats, sobretot, de material sanitari, roba i menjar.

La iniciativa de marxar cap allà va sorgir fa pocs dies i, un cop presa la decisió de marxar, s'han vist desbordats pel suport rebut tant pel que fa a material com diners per costejar el viatge. Una solidaritat que han vehiculat a través d'un compte d'Instagram.

Després de descarregar tot el material que transportin on els indiquin les organitzacions amb què s'han posat en contacte, com Open Europe, recolliran a una família ucraïnesa i la portaran fins a Reus, on serà acollida per gent de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades