Back to top

El Camp de Tarragona, la zona amb més grip de Catalunya

Així es reconeix des de l'Hospital Sant Joan, on ja s'ha arribat al nombre màxim d'ingressos per aquest virus, amb 277 casos per cada 100.000 ciutadans. Aquest col•lapse també ha arribat al CAP Sant Pere, que ha quedat amb les llistes d'espera saturades.
Aquest col•lapse també ha arribat al CAP Sant Pere, que ha quedat amb les llistes d'espera saturades.

Sales d'espera d'urgències plenes i molt de moviment als passadissos. L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus segueix saturat arran de l'arribada de la grip, que va començar la seva fase epidèmica a Catalunya fa quinze dies. A hores d'ara, el Camp de Tarragona és la demarcació amb més casos de grip a Catalunya, amb unes xifres que se situen prop del llindar màxim de previsió d'afectacions. "A dia d'avui, els números de Tarragona i Lleida despunten una mica més respecte a Girona i Barcelona. A nivell hospitalari, estem sobre el nombre màxim d'ingressos que fem cada any i es preveu repunt més alt de grips entre aquesta setmana i la vinent", explica el director del Servei d'Urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus, Salvador Sarrà. "A partir de 100 grips per cada 100.000 habitants considerem que estem en epidèmia, i ara estem sobre els 277 casos", afegeix.

La situació de les sales d'espera plenes també es trasllada al Centre d'Urgències d'Atenció Primària del CAP Sant Pere, que va començar a assumir les visites per casos de grip per a no sobresaturar l'Hospital Sant Joan, i ha quedat col·lapsat. "S'ha passat d'una cinquantena de visites diàries a 200, i en cap de setmana es pot arribar a 400 visites. És una situació de caos: a les tres de la tarda les llistes ja estan plenes. Passarem la grip i ja està, i l'any que ve ens tornarem a trobar amb els mateixos problemes", lamenta el secretari general del sindicat USITAC, Josep Tutusaus i Torres.

Al problema de saturació per la grip s'hi afegeix el canvi d'horari dels centres, que fa que els CAPs tanquin a les vuit del vespre i augmenti la saturació d'urgències passada aquesta hora. Pel que fa als infants, el grup més vulnerable per la grip, el servei de pediatria acostuma a no poder assumir més visites a partir de les sis de la tarda, de manera que també se'ls deriva a urgències.

Paraules clau: