Back to top

El Camp de Tarragona redueix els seus nivells de COV a l'aire el 2021

L'informe de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire apunta que al Camp de Tarragona s'han detectat nivells inferiors que a la resta de capitals catalanes.

Aquest dimecres la indústria química tarragonina, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i l'Institut Cerdà ha presentat la quarta edició de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona. Amb aquest informe ja són 50.000 les dades que s'han recollit en 22 punts de control,18 en diferents municipis del Camp de Tarragona i quatre en altres punts de referència. 

Dades més baixes que a la resta de capitals catalanes

D'aquesta manera es disposa per primera vegada d'un cicle complet de dades de 3 anys sobre les immissions de Compostos Orgànics Volàtils als municipis del territori, és a dir, les substàncies químiques que es troben a l'aire. Segons aquest estudi, aquestes immissions van disminuir l'any 2021 al Camp de Tarragona i són inferiors a les dades que s'han pogut registrar a Barcelona, Lleida i Girona. 
  
Amb tot, fins ara la tendència dels registres mitjans anuals sempre ha estat a la baixa, amb certa davallada en alguns punts entre 2019 i 2021, tot i que, per extreure conclusions sòlides caldrà esperar uns anys per tenir més mostres.

A l'informe, s'ha posat especial atenció a dos compostos específics com són el benzè i l'1,3 butadiè, que, segons aquest, continuen per sota del límit d'immissió que estableix la legislació i dels valors de referència.

Paraules clau:

Notícies relacionades