Back to top

Campanya del Col·legi de Farmacèutics per ajudar els fumadors a deixar el tabac

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant el seu Grup de Treball (GdT) del Tabac i en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, organitza aquest dimecres 30 de maig la jornada informativa “Vols deixar de fumar? El farmacèutic et pot ajudar!”, sobre la Deshabituació Tabàquica, adreçada a tota la població.
Nova campanya del Col·legi de Farmacèutics per ajudar els fumadors a deixar el tabac

A partir de les 10 i fins a les 14 h s’habilitarà una parada a la plaça Mercadal, on es realitzarà atenció farmacéutica per part d’experts en cessació tabàquica, així com determinacions a les persones que s’interessin, com ara cooximetries, test de motivació o test d’addició al tabac. A més, es realitzarà l’activitat: “Canvia una cigarreta per un xupa-xups”.

L’esdeveniment s’enmmarca dins de la XIX Setmana Sense Fum sota el lema “Viu a sac sense tabac”. L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

 

La deshabituació tabàquica

Les patologies relacionades amb el consum de tabac són un dels motius més importants de consulta en l'àmbit sanitari. El tabaquisme és considerat actualment el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats.

Com es manifesta des del GdT Tabac del COFT, “està àmpliament demostrat que l’hàbit de fumar és un factor important de risc de cardiopatia coronària, de malaltia vascular perifèrica, de malaltia pulmonar obstructiva crònica, de càncer de pulmó, laringe, faringe, cavitat bucal, esòfag, pàncrees o bufeta urinària i d’úlcera d’estómac.” A més, el consum de tabac durant la gestació produeix un retard en el creixement fetal i incrementa el risc de complicacions durant l’embaràs i la mortalitat perinatal.

“Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora. En deixar de fumar millorarà la seva salut i la dels que l’envolten”, s’afegeix. I és que el tabaquisme és la primera causa de les malalties i les morts evitables al nostre país. “Quan deixeu de fumar, evitareu malalties futures i millorareu la salut de manera immediata”, conclouen.

El farmacèutic és un professional format en l’àmbit de la promoció de la salut i de la prevenció de la malaltia, fet que l’implica directament en les intervencions de deshabituació tabàquica. Abordar la problemàtica del tabac inclou estratègies com reduir-ne el consum, evitar la incorporació de fumadors nous i augmentar el nombre d’exfumadors.