Campions i a Tercera!

El Reus ha aconseguit l'ascens després de golejar el Cambrils Unió en el derbi del Baix Camp (5-1), un partit que s'ha pogut viure en directe per Canal Reus.

El dia era avui, i el Reus no ha fallat contra el Cambrils. Al minut 12, Dani Argilaga ha aparegut com un avió al segon pal per superar Edgar i aplanar el camí de l'ascens (1-0). Després d'aquest gol, poca cosa més ha passat al primer temps. Ja a la represa, Víctor Oribe ha servit un córner tancadíssim que Nico Díaz ha pentinat per fer el segon (2-0). Els de Marc Carrasco tenien el partit encarrilat amb dues dianes dels dos laterals, però, per si de cas, ha aparegut el pitxitxi de l'equip Sergi Moreno per enviar una pilota a l'escaire i liquidar el derbi del Baix Camp (3-0).

En un nou servei de cantonada assajat, Jordi Estivill ha desviat un xut d'Oribe per fer el quart (4-0). Ja en el tram final, el Cambrils ha fet el gol de l'honor amb un bon xut de Ramon Lladó, una acció on el jugador s'ha lesionat i ha hagut d'estar substitut minuts després d'entrar al camp. Amb el temps exhaurit, Xavi Jaime des del punt de penal ha marcat el cinquè i definitiu gol (5-1). Tot plegat, en un partit que han pogut seguir en directe per Canal Reus.

Bogeria amb el xiulet final

FOTOGRAFIA: Reus FCR

Evidentment, amb el final del partit l'Estadi ha esclatat d'alegria. Els prop de dos mil espectadors han celebrat conjuntament amb els jugadors i l'equip tècnic l'ascens a Tercera. Una promoció que consolida el projecte de ciutat iniciat ara fa dos anys. La idea era assolir la competició estatal en un termini de cinc anys, i als de Marc Carrasco els hi han sobrat tres temporades. Val a dir que l'ascens és doble, ja que els roigs-i-negres eviten la Superlliga Catalana i pugen directament a Tercera.

Aquest és un projecte amb un significat: el de recuperar el futbol de nivell a la ciutat i el de no oblidar el CF Reus. I com en tots els ascensos assolits per Carrasco, el tècnic ha celebrat la promoció amb una samarreta en record de Jordi Pitarque, que sempre hi és.

Toca celebrar-ho

Ara la plantilla celebrarà aquest ascens com es mereix, i estan previstos alguns actes de celebració pels pròxims dies. La competició, però, no s'atura, i encara queden dues jornades de lliga. Diumenge vinent el Reus visitarà el camp del Catllar, en la penúltima jornada de la Primera Catalana.