Back to top

El càncer, una malaltia a l'alça

La gent malalta de càncer al Camp de Tarragona augmenta any rere any. L'evolució d'aquesta malaltia al territori ha anat a l'alça al llarg dels anys, encara que l'afectació en cada tipologia ha variat notablement

Segons el Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer (SEPC) de l'Hospital Sant Joan de Reus, al llarg d'aquest 2022 s'estima que es diagnosticaran 5.000 casos nous de càncer a la població: un 41% serà en dones i un 69% en homes. 

El càncer de mama: amb més afectació entre la població femenina

Entre les dones del Camp de Tarragona, el càncer que més es detecta és el de mama. Tot i això, no és el que més mortalitat acumula, ja que el servei de prevenció que ofereix el SEPC de l'Hospital Sant Joan de Reus calcula que un 75% de les dones entre 50 i 69 anys que són cridades a la revisió sí que acudeixen a la mamografia. Això permet detectar la malaltia a temps i oferir un tractament que rebaixa la mortalitat substancialment. 

Segons el SEPC, el segon càncer que més afectació té és el de còlon i recte. De fet, aquest és el que més mortalitat entre dones existeix al Camp de Tarragona. En tercera posició pel que fa a l'afectació es troba el càncer de pulmó, també conegut com a tabac-relacionat. Aquesta és una malaltia que anys enrere era molt comuna entre homes, però que en els últims anys el canvi de tendència a l'alça en el consum de tabac entre les dones ha disparat el nombre de casos. 

La importància de la prevenció

Des del Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer (SEPC) de l'Hospital Sant Joan de Reus remarquen la importància d'assistir a les revisions que ofereixen tant pel càncer de mama com de càncer de còlon i recte. Una detecció precoç d'aquesta malaltia disminueix molt les probabilitats de perdre la vida a causa d'aquesta. 

Paraules clau:

Notícies relacionades