Back to top

El canvi climàtic afecta la verema

El Priorat comença la verema. Les altes temperatures i l'escassetat de pluja durant la primavera i l'estiu, han avançat la maduració del raïm. Aquestes irregularitats climàtiques, a més,  han produït lleugeres variacions en l'estructura del vi.
Raïm llest per la verema

La temporada de verema s'ha avançat lleugerament una vegada més al Priorat.  Tot i existir certes varietats de raïm més propenses a la maduració com el merlot i el syrah, és evident que el canvi climàtic ha influït i modificat les dates de la collita del raïm.

El canvi de dates de la verema al llarg dels anys també ha suposat una alteració en l'estructura del vi i les seves característiques. Els vins del Priorat ara compten amb un increment de la presència de sucres naturals, volum i grau alcohòlic. Tot i la modificació que s'ha pogut observar en cada botella de vi a causa del canvi climàtic, els vins del Priorat segueixen caracteritzant-se per la seva identitat tan singular.

Durant els darrers anys, Catalunya ha tingut molt bones collites i, malgrat el lleuger avançament que es produeix any rere any, en aquesta verema no s'espera cap sorpresa, es preveu una bona collita.

Notícies relacionades