Back to top

Caos pels nous carrils bici a l'avinguda de la Salle

Amb la nova morfologia, el carrer ha perdut un carril de circulació de pujada i un altre de baixada, el que col·lapsa l'avinguda quan les famílies volen deixar els seus fills a la porta de l'escola, aparcant el cotxe en una dobla fila que ja no és possible.

Aquestes vacances de Nadal l'avinguda de la Salle ha patit alguns canvis: ara compta amb un sol carril de circulació per sentit, perquè a tocar de la vorera s'hi ha construït el carril bici i la zona reservada per famílies s'ha traslladat on abans hi havia el segon carril de circulació.

Una redistribució que no ha agradat a mares i pares que ara no saben on deixar els cotxes per poder portar o recollir els seus fills de l'escola. La decisió, asseguren, només ha generat més trànsit i col·lapse a les hores punta.

Les famílies assenyalen que no és una qüestió de comoditat, sinó que la nova distribució és perillosa perquè la porta dona directament al carril bici i per arribar a la vorera s'ha de creuar.

Les queixes de les famílies del Col·legi La Salle no són les úniques, també n'hi ha per part de veïns i comerciants de la zona, qui asseguren que les places d'aparcament han disminuït i que el caos no és només a l'hora de l'escola. Una problemàtica que s'estén també fins a la Plaça Europa.

L'Ajuntament s'ha reunit amb l'escola

L'Ajuntament de Reus, per la seva banda, assegura que la implantació de mesures per afavorir la mobilitat sostenible implica "intrínsecament canvis" en l'ús de la via pública i que tots ens hi hem d'adaptar. Tot i això, assenyala que s'estudiarà la circulació en aquest tram, per si calgués fer canvis i reordenar la zona. De fet, ja s'estan duent a terme reunions amb la direcció de l'escola de la Salle per treballar en possibles alternatives que millorin l'accés de les famílies al centre escolar.

Paraules clau:

Notícies relacionades