Back to top

Capafonts recupera la Festa del Mandongo un any després

Aquest diumenge Capafonts ha viscut la vintena edició de la Festa del Mandongo, una celebració en record a la matança del porc.

La retirada de bona part de les restriccions per la pandèmia ha permès que, finalment, l'Associació de Dones Verge de Barrulles de Capafonts, hagi decidit tirar endavant una nova edició, i ja en van vint, de la Festa del Mandongo. Es tracta de l'esmorzar que preparaven les famílies el dia de la matança del porc, una tradició que va desaparèixer fa 40 o 50 anys.

Si bé molts visitants ja coneixen la festa i repeteixen any rere any, també hi ha persones que és la primera vegada que hi participen.

Impuls econòmic pel municipi

cuinant mandongo

La festa, que va néixer com un acte de celebració dels 25 anys de l'Associació de Dones, s'ha consolidat i busca, principalment, promocionar la població i l'economia de la zona. Segons la presidenta de l'associació, Núria Vallverdú, "quan els visitants coneixen l'entorn, segur que tornen, perquè aquí dalt s'hi està molt bé".

Tot el poble es bolca en aquesta jornada, en què normalment serveixen unes 400 racions. Enguany, però, la xifra s'ha reduït una mica per la pandèmia, i han rebut uns 350 visitants.

Paraules clau:

Notícies relacionades