Capafonts rememora un any més la matança del porc
Ja sigui per nostàlgia, per curiositat, o simplement, per passar una bona estona entre amics o famíliars, més de 400 persones han visitat aquest diumenge la Festa Popular del Mandongo de Capafonts.
La celebració es va recuperar l'any 2001 de mans de l'Associació de Dones "Verge de Barrulles", i des dels inicis fins ara, ha anat creixent el nombre de visitants. A més, ha permès mantenir una tradició que ja s'ha perdut a casa nostra.
Què és el mandongo?
El mandongo inclou magre i cansalada de porc, com també ronyons i fetge de l'animal, tot fregit. A aquestes parts del porc s'hi afegeixen fesols.
En total s'han servit 400 plats de mandongo
La festa comença a primera hora del matí de diumenge i s'allarga fins ben entrat el migdia. Tot i que molts dels visitants són del Baix Camp, també n'hi venen d'altres comarques i, fins tot, d'altres punts de Catalunya.
El costum de la matança del porc va desaparèixer a la dècada dels 50 o 60 del segle passat. Avui en dia la festa es complementa amb l'actuació d'una xaranga i un petit mercat d'artesania i productes alimentaris de proximitat.