Back to top

Capçanes potencia la gastronomia del Priorat

Aquest dissabte Capçanes, al Priorat, s'ha omplert de visitants que han gaudit de la novena Fira d'artesania, una fira que busca promocionar els productes artesanals, de proximitat, i sobretot, relacionats amb la gastronomia.
mostra degustació a la fira d'artesania

Més de mil persones han visitat la Fira d'artesania de Capçanes que enguany ha arribat a la novena edició. Als inicis, la fira tenia només 4 o 5 parades, avui, en canvi, en té una cinquantena. Tal i com recorda la Carme, veïna de Capçanes, "vam ser uns quants veïns, d'aquí del poble, que vam dir, va, comencem a fer una fira així una mica d'artesania, i vam començar amb no res, amb quatre parades... i jo vaig fer olives d'aquestes casolanes". L'Eugeni Cabré, de la finca Mas d'en Pou, afegeix que "és la gent i el boca a boca el que ens ha ajudat a què anem tenint més vendes i que el nostre producte sigui conegut".

Tot i el creixement exponencial de la fira, manté la mateixa filosofia amb què va néixer, com explica l'alcaldessa de la població Carlota Vallès, "i la idea és una mica potenciar això, els productes locals, donar a conèixer el nostre poble, la nostra comarca... i els últims anys el que hem potenciat és la gastronomia local".

En aquest espai de menjars tradicionals de la zona, s'hi poden tastar diferents plats i productes alimentaris de quilòmetre zero, com els bunyols d'Ulldemolins, els cargols dolços i piquents de Cornudella, el cóc de St. Blai de Falset, la cassola de tros, o la truita amb suc. Segons el responsable de l'espai gastronòmic de la Fira de Capçanes, Pere Tardà, "es tracta d'això, que la gent passegi, que la gent faci, que pugui provar i fer un tast d'aquests productes d'alta qualitat del territori". Entre els visitants, molts de locals o de la vora, però d'altres vinguts de més lluny.

Una zona dedicafa a jocs populars tradicionals catalans, i un concert de rumba catalana, integrat en el Festival Terrer, han complementat la fira. 

Paraules clau:

Notícies relacionades