Back to top

Càritas vol impulsar un centre d'atenció a les dones sense llar a Reus

De moment, la Cambra de Comerç de Reus, Mémora i l’Associació de Concerts de Reus, han organitzat un concert benèfic per recollir fons per l’iniciativa.

Donar una oportunitat per aturar el cop en una situació d'emergència però també oferir formació i opcions d'inserció laboral un cop superat el pitjor de la situació. Amb aquesta premissa, Càritas treballa per la creació del Centre Residencial d'Inclusió per a Dones a Reus, un projecte que es troba en fase inicial tot i que ja compten amb un informe inicial de les situacions amb què es troben dones, solteres o amb fills, en risc d'exclusió social o que, directament, ja han perdut la seva llar.

La intenció és instal·lar-lo a l'antic edifici de la Fundació Pont i Gol, a Mas Abelló. Es tracta d'una iniciativa pionera a les nostres comarques i que pretén pal·liar la invisibilitat de les dones que es troben en aquesta situació.

De fet, segons explica el director de Càritas Interparroquial a Reus, Miquel M. Aragonès, el col·lectiu femení pateix més situacions d'infrahabitatge, abús i violència abans de quedar-se sense llar, i quan requereix l'atenció d'un Centre com el que planteja Càritas, les seves condicions físiques i emocionals són més greus que les dels homes.

Concert solidari per recaptar fons

De moment, la Cambra de Comerç de Reus, l'Associació de Concerts de Reus i la Fundació Mémora, han unit esforços per recollir diners per aquesta iniciativa. Serà amb un concert de la coral de la Universitat Rovira i Virgili a la Prioral de Sant Pere el pròxim 20 de novembre a les 20 hores. A la cita, s'interpretarà el Rèquiem en Re menor de Gabriel Fauré, tindrà entrada inversa i cada assistent podrà donar la quantitat que desitgi un cop acabi el concert.

Paraules clau:

Notícies relacionades