Back to top

Carles Pellicer, alcalde de Reus

El candidat de Junts per Reus ha estat escollit aquest dissabte batlle de la ciutat amb els vots a favor de la seva formació, Esquerra i ARA Reus. Després de 20 dies de negociacions, el pacte proposat per Pellicer s'ha erigit com el triomfador. La setmana vinent es preveu la confecció del nou govern.
Carles Pellicer, alcalde de Reus
Fotografia de l'Ajuntament de Reus 

Carles Pellicer ha estat investit alcalde de Reus aquest dissabte, durant el ple de constitució del plenari municipal. Amb 15 vots a favor (JxR, ERC i ARA Reus), Pellicer revalida un tercer mandat, i aquest cop espera fer-ho amb una majoria sòlida que li permeti tirar endavant les seves polítiques. 

La setmana vinent es preveu intensa a nivell polític. Tot i que ERC no volia pactar amb ARA Reus un govern municipal, la victòria definitiva de Carles Pellicer els obligarà a acceptar un pacte a tres amb els municipalistes de Dani Rubio. S'espera que en els pròxims dies s'iniciïn les converses per crear el nou govern, després que ahir es tanqués la investidura de Pellicer com a alcalde, pràcticament a darrera hora. 

Jurament i discursos

Abans de l'elecció de Pellicer com a batlle, s'ha constituït la mesa d'edat, formada per Dani Marcos i Carles Prats. El regidor més jove i el de més edat. Ambdós han anat cridant els altres 25 regidors, que han rebut la medalla i l'escut corporatiu. 

Després de la votació, han tingut lloc els discursos

Carles Pellicer de Junts per Reus:


Noemí Llauradó d'ERC Reus:


Andreu Martín del PSC Reus:


Débora García de Ciutadans Reus:


Marta Llorens de la CUP Reus:


Daniel Rubio d'Ara Reus: