Back to top

Carles Pellicer guanya les eleccions municipals a Reus

Junts per Reus ha guanyat les eleccions municipals d'aquest diumenge 26 de maig. Els de Carles Pellicer han revalidat els set regidors que tenien en l'anterior mandat però han incrementat notablement el seu coixí de vots. L'actual alcalde té ara la potestat de començar les negociacions amb la resta de formacions per constituir un nou govern municipal.
Carles Pellicer, guanya les eleccions municipals.

Tot apuntava que Junts per Reus guanyaria les eleccions però les incògnites sobre la taula obrien un ventall d'escenaris imprevisibles. Finalment, però, Carles Pellicer i el seu equip van fer bons els pronòstics i es van erigir com a guanyadors de les municipals a Reus. El partit de l'actual alcalde va sumar més de 9.600 vots, 1.300 més que el 2015, i van aconseguir set regidors al consistori. D'aquesta manera, Pellicer aguantava una situació electoral que es preveia incerta per la dinàmica de la seva formació en els darrers temps.

De fet, un mes enrere, a les generals del 28 d'abril, Junts per Catalunya va obtenir 3MIL 600 vots menys. La campanya personalista i la proximitat exhibida per l'alcalde durant els quatre anys serien les claus de l'increment de votants que, amb l'increment de participació, manté la mateixa aritmètica pels exconvergents. Pellicer és conscient que haurà de pactar, però també demostra que s'ho prendrà amb calma i serenitat. 'Fins demà no ens posarem a pensar en les aliances, però hi treballarem de valent', ha destacat.

És el tercer cop consecutiu que Pellicer guanya les eleccions municipals. Des del 2011, que van tombar els 32 anys de govern socialista que assoleix victòries als comicis per escollir plenari al Mercadal.


Resultats de les eleccions municipals a Reus:

26m


Paraules clau: