Back to top

Carles Pellicer no es presentarà a les properes municipals

L'alcalde de Reus ha anunciat aquest dilluns en una conferència al Teatre Bartrina que no repetirà com a candidat el maig del 2023

Carles Pellicer no repetirà com a candidat a l'alcaldia el 2023, a les pròximes eleccions municipals. L'alcalde de la ciutat des del 2011 ho ha anunciat aquest dilluns al vespre en una conferència al Teatre Bartrina titulada 'Creure en el futur de Reus'. Un compendi de les propostes polítiques que ha desenvolupat liderant els tres governs en els quals ha presidit el ple de l'Ajuntament. 

Era una de les incògnites que planejaven sobre la plana política reusenca. I és que, com ja hem anat explicant des de Canal Reus, la decisió de l'actual batlle és important per diversos motius. D'entrada perquè posa llum sobre el futur del seu espai polític que, amb la retirada de la plana municipal de Montserrat Vilella, queda en mans de la Delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, qui agafa força per liderar l'espai de la nova convergència a la ciutat. 

Carles Pellicer conferència

Repàs als 11 anys d'alcalde i a les tres crisis viscudes

Pellicer ha guardat el gran anunci fins al final de la conferència. Abans ha pronunciat un discurs en un Bartrina fidel, però no excessivament ple, a través del qual ha volgut centrar els eixos sobre els quals ha versat els seus diversos governs. Des del 2011, quan va erigir-se en batlle de la ciutat, fent front a una crisi econòmica "que no em va permetre desenvolupar el meu projecte de ciutat"; passant pel mandat del 2015 on les interferències nacionals i amb un plenari amb minoria va començar a dibuixar les línies mestres de la seva proposta; fins a l'actual mandat, el del 2019, amb una crisi sanitària que l'ha obligat a reencaminar les prioritats: "nosaltres sempre hem estat al costat de les persones", ha defensat. 

També hi ha hagut temps per l'autocrítica, amb aquells temes de ciutat que no s'han sabut abordar detingudament, com el projecte d'El Carme, el Vapor Vell o el desenvolupament urbanístic de la zona nord, però bàsicament, Pellicer s'ha dedicat a recordar tot el que ha pogut impulsar des de l'alcaldia. Algunes de les qüestions encara latents, com l'acord que assegura que es presentarà en poques setmanes per impulsar definitivament l'Estació Intermodal del Camp de Tarragona. Les infraestructures, els plans econòmics, el Pla Estratègic Horitzó 2032, el Centre Social el Roser i el de l'Antiga Hispània, han estat els més destacats. 

L'alcalde ha arrancat la conferència demanant una prompta recuperació pel regidor del seu grup Pere Aluja, atropellat aquest passat divendres en un pas de zebra de la ciutat i que es troba ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades