Back to top

Carlos Hinarejos, un reusenc atrapat a Líbia

El tancament de fronteres i la manca d’avions comercials impedeix que pugui fer el viatge de tornada a casa.
CARLOS

El coronavirus s’ha convertit en un malson per a molts països d’arreu del món. En altres, com és el cas de Líbia, és un problema més a afegir al seu dia a dia.

En guerra des de l’any 2014, el país africà viu la crisi del coronavirus sense comptar amb un confinament o mesures específiques per evitar la propagació de la malaltia. Ho explica en Carlos Hinarejos, un reusenc que es troba al país per motius de feina. A causa de l’epidèmia a escala mundial, no ha pogut agafar el vol de tornada. De retruc, ha vist com les causes geopolítiques han paralitzat la producció, fent baixar el volum de feina durant aquests dies.

carlos

Des de la companyia, es recomana als treballadors que no surtin de l’habitació i el lloc de feina més que per casos puntuals i mantinguin les distàncies de seguretat. Molts dels empleats són internacionals i de la mateixa manera que Hinarejos, s'han trobat amb les fronteres tancades, fet que els impedeix tornar a casa.

Amb bones paraules, l'ambaixada em va dir que 'ja sabia on venia'

A l’hora de posar-se en contacte amb l’ambaixada espanyola, que es troba a Tunísia per motius de seguretat, Hinarejos explica que s’ha trobat amb negatives constants. “Amb bones paraules m’han dit que 'ja sabia on venia', que no podria tornar ni em podrien treure d'aquí”, lamenta. Per motius laborals, el reusenc viatja al país africà cada cinc setmanes, per treballar com a bussejador. En l’últim període però, s’ha trobat que la data de tornada a casa s’està posposant més del previst. “L’única manera com podria tornar és en un avió militar, però ho veig complicat”, afegeix. 

carlos

Malgrat tot, Hinarejos es mostra optimista en què la situació torni a la normalitat l’abans possible. “Mentre conservi allotjament i menjar, estic tranquil. Només ens cal temps i paciència, però m’agradaria poder tornar a casa aviat”, conclou.

Paraules clau:

Notícies relacionades