Back to top

El Carnaval es comença cantant

El cap de setmana de Carnestoltes ha començat aquest divendres carregat de música. La plaça del Mercadal ha acollit el Ball del Moc amb un espectacle d’animació infantil de la companyia Xip Xap. Tot seguit, les Peixateries Velles han servit d’escenari d’assaig del Cantaval, que ha recorregut en cercavila els carrers de la ciutat amb un cançoner dominat per la sàtira política.
Ball del Moc

Vestits amb les disfresses que han lluït a l’escola o que han portat de casa, els més petits han arrencat el cap de setmana de Carnaval cantant i ballant. Ho han fet de la mà de la companyia Xip Xap, que ha portat al Mercadal l’espectacle ‘Uh! Quin cangueli’. Una cita, la del Ball del Moc, que n’hi ha que repeteixen cada any.

Espantant monstres amb mans i braços o jugant a ser mitjons que busquen parella, els nens i nenes s’han contagiat de l’esperit de disbauxa de Carnaval. A l'hora de triar el seu moment preferit de l'espectacle, la majoria ho ha tingut clar.

La festa ha continuat a les Peixateries Velles amb el Cantaval. Si la sàtira ja sol anar de bracet de la política, al cançoner d’enguany no han faltat les referències al referèndum de l’1 d’octubre ni als processos judicials que el segueixen. En cercavila, els cantaires han recorregut els carrers del nucli antic sense oblidar-se dels fets que en els últims mesos han marcat la ciutat, com ara l’enderrocament del cinema Palace.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades