Back to top

Carregadors elèctrics per autobusos de gasoil

La CUP qualifica d’absurd que Reus compri carregadors d’autobusos elèctrics quan seguiran funcionant amb gasoil. El govern respon que es volen comprar vehicles elèctrics en un període d'un a tres anys.

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus denuncia el que considera una mala gestió de l’empresa municipal Reus Transport Públic. Segons han explciat en un comunicat s'han demanat uns fons europeus ‘Next Generation’ per carregadors de busos elèctrics quan els actuals busos són de gasoil i no es preveu tenir-ne d’elèctrics. De fet, al 2019 l’empresa va renovar bona part de la flota amb autobusos de gasoil que no s’acabaran de pagar fins el 2030.

Carrega contra el gerent

En aquest sentit, la formació anticapitalista ha carregat contra el gerent de Reus Transport Públic, Josep Maria Adserà, per sol·licitar aquests fons. Asseguren que el mateix Sr. Adserà va admetre que el dia que la ciutat tingui autobusos elèctrics, segurament aquests carregadors hagin quedat obsolets o s’utilitzi una altra tecnologia com l’hidrogen verd, la qual cosa consideren un malbaratament de diners i de recursos. Tanmateix puntualitzen que el finançament dels fons europeus “mai són del 100% i que la ciutadania haurà de pagar-ne una part”.

Denuncien una votació "irregular"

A més, la regidora cupaire Mònica Pàmies denuncia que a la passada reunió del Consell d’Administració de Reus Transport Públic es va fer votar un punt per demanar aquests fons quan en realitat ja s’havien sol·licitat al setembre. Una situació que considera irregular, ja que en aquest cas, “el vot és totalment inútil”. Tot i així, manifesta que la CUP va ser l’únic partit que es va mostrar en contra.

La CUP també ha volgut recordar que des de l’inici “han batallat” per deixar de banda el gasoil i avançar cap a un transport públic més sostenible i respectuós amb el medi ambient i la salut de les persones. Ara, en canvi, troben il·lògic que es faci aquesta inversió si no es podrà aprofitar de cap manera. Fins i tot expliquen que adquirir aquests carregadors elèctrics podria fer que “altres ajuntaments que sí ho necessitin es quin sense”.

L'Ajuntament respon que es vol comprar busos elèctrics en els pròxims anys

Des de Reus Transport asseguren que "estem planificant com ha de ser el transport de Reus els propers anys, en què arribaran autobusos elèctrics. És a dir, planifiquem per estar preparats". Per això defensen la presentació de la subvenció. Insisteixen que "es treballa per adquirir-los en un marge d’un a tres anys". I afegeixen que l'any vinent està previst que hi hagin més subvencions europees per la compra de busos elèctrics. 

Paraules clau:

Notícies relacionades