Back to top

Càrregues davant la comissaria de la Nacional

La protesta que ha començat a la plaça del Mercadal ha acabat amb enfrontaments amb la policia davant la comissaria de la Nacional.
Concentració improvisada al Mercadal

Després de la mobilització estudiantil d'aquest dimecres al migdia, en la qual s’han tallat les vies del tren al seu pas per Reus, els joves manifestants s'han organitzat en una assemblea i han decidit marxar cap al Mercadal. De fet, a través de les xarxes socials, s’ha acabat convocant una concentració al Mercadal on s’han congregat centenars de persones.

Reus

Amb crits de ‘fora feixistes dels nostre barris’ i ‘Catalunya és antifeixista’, més d’un miler de persones han marxat pels carrer del centre de Reus. El nombrós grup s’ha dirigit cap a la comissaria de la Policia Nacional, al Parc Sant Jordi. En una peregrinació que s’ha convertit en clàssica de les mobilitzacions independentistes a la capital del Baix Camp, s’han tornat a sentir càntics com ‘els carrers seran sempre nostres’, un icona del primer d’octubre del 2017. També crits com ‘u d’octubre, ni oblit ni perdó’ s’han deixat sentir amb força. Els crits contra els Mossos d’Esquadra després de les actuacions dels darrers dies també han estat a l’ordre del dia.

Moments de molta tensió

A l’arribada a la Policia Nacional, els manifestants han trencat el cordó policial i han ocupat la part frontal de la comissaria. Centenars de mobilitzats han ocupat l’espai i han intensificat els crits reivindicatius i en contra dels Mossos d’Esquadra. 

La tensió ha obligat a la policia catalana a reforçar el dispotiu amb escuts i cascs. Un manifestant ha agafat una tanca i l’ha tirat dos cops sobre els mossos que han acabat carregant contra tota la multitud aplegada davant la comissaria. Un dels manifestants els ha recriminat que l’acció d’una persona ha comportat cops per a molts manifestants. També un agent de la Policia Nacional s’ha acostat al grup de manifestants per carregar.


Finalment els manifestants es van reunir en assemblea i van decidir finalitzar les protestes, i preparar les accions dels propers dies

Notícies relacionades