Back to top

Càrregues policials a Tarragona

La protesta independentista convocada davant de la subdelegació del govern espanyol, a Tarragona aquest vespre, ha acabat amb dures càrregues policials.
Manifestació Tarragona

Més de 3.000 persones s'havien concentrat a la plaça Imperial Tarraco en una 'seguda d'espelmes'. Un acte convocat per ANC i Òmnium Cultural per tal de mostrar el rebuig per la sentència del procés i que s'havia desenvolupat sense incidents durant més d'una hora.

De sobte, algun dels concentrats hauria encès una bengala i això hauria desencadenat una sèrie d'accions que han tingut com a resposta les càrregues de la Policia Nacional. Els milers de concentrats de la plaça Imperial Tarraco s'han dispersat amb les càrregues tant amb projectils de FOAM com amb porres. De fet, segons un comunicat oficial dels Mossos d'Esquadra, aquests han intervingut per restablir la seguretat. Defensen que prop de 500 persones han llençat objectes, han cremat contenidors i també han fet barricades al voltant de la plaça.


Almenys una vintena de furgons de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra estan participant en l'operatiu. També s'hi ha desplaçat una dotació de bombers per apagar els contenidors encesos per alguns dels manifestants i els Serveis d'Emergències Mèdiques per atendre els concentrats ferits.


Entre els afectats per les càrregues policial hi ha el diputat i secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós.

Notícies relacionades