Back to top

Un carril bici connectarà Reus i Castellvell del Camp

Les obres s'iniciarien el mes de juliol i comptem amb un pressupost de 300.000 €

La Diputació de Tarragona executarà en els pròxims mesos el projecte de remodelació de la carretera que connecta Reus i Castellvell, una de les vies més transitades de la demarcació. Les obres preveuen la reordenació dels espais i la construcció d’un carril bici que unirà els dos municipis. L’objectiu de l’actuació és pacificar el trànsit, garantir la circulació segura de tots els usuaris de la via i promoure la mobilitat sostenible. El projecte compta amb un pressupost de 300.000 € per a executar les obres, que es preveu que s’iniciïn durant el mes de juliol.

Característiques tècniques

El projecte de remodelació de la carretera TP-7049 permetrà que Reus i Castellvell del Camp estiguin connectats amb un carril bici, fet que afavorirà la mobilitat sostenible des dels dos municipis. Per a aconseguir-ho, s’ajustaran els carrils de circulació a 3,25 metres d’amplada, per tal que els vehicles moderin la seva velocitat, i s’habilitarà un carril bici d’un sentit de circulació en direcció Castellvell (de pujada) d’1,5 metres d’amplada, separat mitjançant delimitadors, que unirà els carrils bici existents al tram inicial (Reus) i final d’aquesta carretera (Castellvell del Camp). De baixada, direcció Reus, vehicles i bicicletes, que circularan a velocitats similars, compartiran espai.

carril bici castellvell reus

A més, com aquesta carretera és una de les que té més trànsit de la Diputació de Tarragona (9.882 vehicles/dia), travessa un tram urbà i compta amb una zona educativa, es pavimentarà tota la via amb mescles sono-reductores per reduir els nivells de contaminació acústica de la carretera. D’altra banda, en tot el tram d’actuació s’executarà la canalització d'infraestructures per al pas de la fibra òptica que servirà tant per fer una gestió intel·ligent de la xarxa com per connectar millor les persones.

Paraules clau:

Notícies relacionades