Back to top

El carsharing, un impuls més cap a la mobilitat verda

Des del 2019, l'Ajuntament de Reus va canviar la seva flota de vehicles municipals per cotxes amb alimentació elèctrica i van implementar el mètode car-sharing, fet que va cridar l'atenció del sector privat i avui dia és una opció que la ciutadania també té al seu abast

Ja fa tres anys que l'Ajuntament de Reus va fer el canvi complert de la flota de vehicles municipals de combustió cap als vehicles elèctrics. En total, el consistori va passar de tenir 16 cotxes de combustible fòssil a tenir-ne 10 d'elèctrics.  Amb aquest canvi, l'ens municipal també va aplicar un nou sistema per compartir els vehicles entre els treballadors. El mètode, anomenat carsharing, ha aportat moltes millores a l'hora de moure's a l'equip de tècnics de l'Ajuntament: de només tenir cotxes per a 16 persones, ara un total de 55 tècnics es beneficien d'aquest servei. 

Els reusencs també tenen l'opció

Arran de la implementació d'aquest mètode de mobilitat verda a la ciutat de Reus, el sector privat també es va interessar en el sistema i una empresa va obrir un aplicatiu perquè les persones particulars puguin gaudir del carsharing només amb un click des del telèfon mòbil. 

El carsharing és un dels molts mètodes de mobilitat verda que es poden gaudir avui dia. A la Fira Velèctric que se celebra aquest cap de setmana a Reus es podran conèixer molts altres tipus d'ofertes. 

Paraules clau:

Notícies relacionades