Back to top

Castanyes i panellets resisteixen a Halloween

Demà és dia de Tots Sants i per tant aquesta nit toca menjar castanyes i panellets. Hem visitat una pastisseria i una parada de castanyes per saber com van les vendes d'aquests productes i esbrinar si aquesta tradició segueix vigent.
Castanyes i panellets resisteixen a Halloween

Per celebrar el dia de tots Sants i la seva revetlla, a les taules de moltes cases no hi faltaran castanyes i panellets. Aquest postres tradicionals de la castanyada cada vegada es mesclen més amb disfresses, carabasses amb forma de cara i sota un ambient terrorífic, però sembla que per molts, el costum segueix manant. Pel que fa a els panellets, pastissers i forners veuen ben encares les vendes d'aquest producte sobretot durant el dia d'avui. Apunten però que cada vegada hi ha més supermercats que disposen d'aquestes postres reduint preus i, segons els experts, també la qualitat. Per altra banda el panellet és un pastisset que per moltes famílies, s'ha de fer a casa.

Joan Cabré "normalment és una de les diades que sempre va bé i caient entre setmana com enguany encara més. El que passa és que avui en dia en ven tothom de panellets, supermercats, forners i pastissers i així és difícil saber quants en vendrem, a part hi ha molta gent que els fa a casa".

Per altra banda la figura de la castanyera o el castanyer segueix present als carrers de la ciutat malgrat que la majoria de parades són de col·lectius i grups d'estudiants. Tot i que la venda de castanyes cuites va en decaiguda des dels darrers anys, aquesta temporada els venedors expliquen que els hi va força bé i atribueixen aquest fet a les temperatures més baixes que s'han viscut en els últims dies.

Aurora Martí "la veritat és que hem començat molt forts. Suposo que les temperatures acompanyen i com que vam començar divendres, el cap de setmana s'ha notat més".

Malgrat que cada vegada hi ha més elements per transmetre la festivitat de Halloween, castanyeres, pastisseries i famílies estan al peu del canó per mantenir viva la tradició de la castanyada.

Paraules clau:

Notícies relacionades