Back to top

Castells de set dels Xiquets i enceses del Drac i la Víbria per tancar Sant Jordi

Els reusencs han aparcat l'estrena dels castells vuit per més endavant, però han demostrat múscul i un gran estat de forma arrossegant més de 200 camises a plaça

Sant Jordi i cultura popular sempre van de bracet. Un any més, la diada de Sant Jordi ha tornat a marcar l'inici del primer tram important de la temporada dels Xiquets de Reus, que ja fa més de dos mesos que van començar els assajos al pati del carrer Rosich. La plaça del Mercadal de Reus ha tornat a ser l'escenari d'una diada ràpida, l'única de l'any en la que la colla actua al centre de la plaça i que s'ha resolt en poc més de 40 minuts.

Una cita en què els de la camisa marró avellana han firmat el segon 5de7 de la temporada, el segon 2de7 del curs i el 4de7 amb el pilar per tancar les rondes de castells. Tres castells de molt bona factura que demostren la bona feina que s'està fent al pati d'assaig, sobretot amb els més petits. Els reusencs han tancat la diada, en la que s'estrenaven més d'una vintena de noves camises, amb dos pilars de cinc i sis pilars de quatre.

Uns Xiquets que han tornat a demostrar el bon moment que viu la colla, arrossegant més de 200 camises a plaça i amb els castells de vuit pisos a tocar. Tal com ha assegurat el cap de colla Oriol Ciurana, "hem estat a punt de poder portar castells de vuit a plaça, però cal donar un punt més de confiança als més petits i acabar de polir alguns aspectes tècnics. Tot i això, els tres castells de vuit són ben a prop i la colla té fam de més. Si continuem sent aquestes 200 camises al pati des d'ara i fins a Sant Pere podem somiar amb coses molt boniques".

drac de reus, sant jordi

El foc sempre present per Sant Jordi

Un cop acabat els castells i amb la posta de sol, ha arribat el torn dels elements de foc de la ciutat. Després d'una petita cercavila pel centre de la ciutat, la Víbria ha estat l'encarregada d'iniciar les enceses de foc, que ha donat pas al Drac petit. El Drac de Reus, amb la seva tradicional melodia, ha estat l'encarregat de tancar un diumenge multitudinari al centre de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades