Back to top

Castellvell, Almoster, Pratdip i l'Albiol s'uneixen a la recollida porta a porta

Des de SECOMSA celebren que, amb els 14 municipis que ara compten amb aquest nou mètode, ja han millorat un 10% la recollida selectiva de la comarca

Almoster, Pratdip, Castellvell del Camp i l'Albiol s'han unit des d'aquesta mateixa setmana a la recollida selectiva 'Porta a Porta'. Un sistema que ja s'ha implementat en 14 municipis arreu de la comarca. De fet, des de SECOMSA ja s'ha anunciat que el pròxim mes de gener de 2023 està previst que s'hi incorporin quatre nous municipis: Prades, Capafonts, la Febró i part de Vandellòs i l'Hopitalet de l'Infant; tot sumant 18 municipis dels 27 de la comarca.

Això sí, des de l'entitat que se n'encarrega de la gestió dels residus al Baix Camp es posen com a objectiu arribar a instaurar el Porta a Porta a tots els pobles, malgrat les dificultats. Antoni Abelló, president de SECOMSA, explica que en grans municipis on hi ha més habitatges o blocs de pisos s'han de buscar metodologies diferents perquè el Porta a Porta sigui factible, com ara una bateria de penjadors on poder-hi dipositar les bosses. 

castellvell presentació porta a porta.jpeg

La presentació d'avui s'ha dut a terme a Castellvell del Camp, un dels municipis més grans on s'ha implementat el Porta a Porta. De fet, asseguren que els ha suposat un repte, sobretot, per les urbanitzacions disseminades amb què compten al poble. 

Resultats molt satisfactoris

Es tracta del mètode de recollida selectiva que millors resultats ha donat arreu on s'ha practicat i, de fet, des de SECOMSA asseguren haver notat els beneficis. Durant l'any 2021, la mitjana de la recollida selectiva del Baix Camp se situava en un 42,04%, mentre que l'agost del 2022 es va trobar en un 50,96%. El que suposa gairebé un 10% més. 

Paraules clau:

Notícies relacionades