Back to top

Castellvell del Camp instal·la 256 plaques fotovoltaiques a la Pista Poliesportiva

Els panells subministraran energia a equipaments municipals com l'escola, el CAP, la llar d'infants o la piscina

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha instal·lat un total de 256 plaques fotovoltaiques d'autoconsum a la Pista Poliesportiva. La instal·lació fotovoltaica serà per un contracte d'ús compartit entre diversos edificis, de manera que els 100 kw de potència de les plaques solars distribuiran energia als equipaments municipals que estan en un radi de 500 metres com l'escola, la llar d'infants, el CAP, el casal d'avis l'Era o Cal Barantxó. Cadascun d'aquests equipaments tindrà una quantitat de kw assignada.

El consistori també va instal·lar a principis d'any una planta fotovoltaica d'autoconsum a l'edifici de l'Ajuntament de Castellvell del Camp. En concret, es van col·locar 22 panells monocristal·lins, que sumen un total de 9,9 kWp. Amb les noves plaques, l'estalvi energètic que proporciona la instal·lació d'autoconsum és de 14.000 kw.

Gràcies a aquesta instal·lació, l'Ajuntament ja ha notat enguany els efectes de l'estalvi a la seva factura de la llum. D'aquesta manera, el consistori produeix un 50% del que gasta, -ja que al mateix comptador hi està connectat l'enllumenat públic- i l'autoconsum suposa avui dia un 30% d'estalvi del que l'Ajuntament consumeix. L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, afirma que “estem observant que estem pagant menys de la meitat que l'any passat, tot i que el preu de la llum és més car, i això també suposa un estalvi pel municipi”.

La demanda de permisos per a plaques d'autoconsum es multiplica

D'altra banda, cal recordar que l'Ajuntament de Castellvell del Camp també va aprovar una bonificació del 50% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i del 95% de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per aquells veïns i veïnes que instal·lessin plaques solars d'autoconsum a la seva llar.

L'any 2021, 19 persones del municipi van sol·licitar permís per a la instal·lació de plaques per a l'autoconsum i que es van acollir a aquestes bonificacions. En el que

portem d'any, ja han estat 46 les peticions de permisos demanats i es preveu que, al final d'aquest 2022, s'hagi quadruplicat la demanda de l'any passat.

Paraules clau:

Notícies relacionades