Back to top

Castellvell del Camp instal·la càmeres lectores de matrícules als accessos del municipi

Tenen com a funció millorar la seguretat i servir d'efecte dissuasiu davant fets delictius

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha completat aquest mes la instal·lació de vuit càmeres lectores de matrícules a totes les entrades i sortides del municipi. L'objectiu de les càmeres és facilitar les tasques d'investigació dels Mossos d'Esquadra i servir d'efecte dissuasori davant possibles fets delictius. En concret, s'han instal·lat vuit càmeres a tots els accessos a Castellvell, tant al centre com a les urbanitzacions. En un futur, el consistori no descarta col·locar dues càmeres més.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, s'ha mostrat satisfet que les càmeres ja estiguin instal·lades i en ple funcionament. Sabaté ha volgut aclarir que “aquestes càmeres no estan pensades per a posar multes, sinó que la funció del lector de matrícules és ajudar a la policia, en cas que hi hagi algun robatori o fet delictiu”.

Cal recordar que el govern municipal va decidir instal·lar les càmeres, degut a l'increment de robatoris i falta de civisme. Davant la impossibilitat de col·locar càmeres de vigilància, -ja que l'Ajuntament no disposa de policia municipal-, el consistori va optar per càmeres lectores de matrícules. En un futur, en cas que es creés un cos de policia municipal, es podria aprofitar aquesta infraestructura per col·locar les càmeres de vigilància.

Un cop instal·lades les càmeres, ara només falta la signatura del conveni entre el Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Castellvell del Camp, que permetrà a la policia catalana utilitzar-les. A banda de les funcions de seguretat, els Mossos també facilitaran al consistori dades sobre el trànsit de vehicles i altres dades d'interès.
El cost de l'actuació ha estat de 95.000 euros.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades