Back to top

Castellvell del Camp renova totalment la seva llar d'infants

La renovació de l'equipament ha tingut un cost de més de 38.000 € i ha doblat la matriculació d'alumnes gràcies a les noves taxes

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha renovat totalment la llar d'infants Els Eixerits. S'ha fet una inversió en l'equipament que ha suposat una total renovació; un canvi en la política de preus que ha permès un increment notable de matriculacions; i la renovació del projecte educatiu.

Una inversió de més de 38.000 euros

La Regidoria d'Educació ja ha destinat més de 38.000 euros a la reforma integral de la llar d'infants. Les actuacions més destacades han estat el canvi de parquet en tres aules (13.763 €), la renovació del sistema de refrigeració/calefacció per un de més eficient (13.552 €) i l'arranjament de les goteres de la teulada (6.393 €). També s'han fet tasques de manteniment de les estores exteriors i s'han arreglat les portes i finestres d'alumini, el desguàs de les piques, les cisternes dels sanitaris i s'ha dotat l'equipament amb fibra òptica.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, explica que “la previsió és continuar les inversions amb el canvi de parquet de les dues aules que s'han obert aquest any i el canvi de la màquina de climatització que falta reposar”.

Noves taxes, més matriculacions

Des de la Regidoria d'Educació es va aprofitar la finalització del contracte anterior per fer un canvi important en la política de preus, passant d'unes taxes pràcticament unitàries, on es pagava el mateix independentment de l'ús que se'n fes, a unes taxes on es paga segons l'horari triat per la família i amb moltes opcions per escollir. Gràcies a les noves taxes s'ha incrementat la matriculació:

  • Curs 2020-21: 16 alumnes matriculats
  • Curs 2021-22: 21 alumnes matriculats
  • Curs 2022-23: 46 alumnes matriculats

Aquest increment de matrícules del curs 2022-23 també ha portat a l'obertura de dues aules més que feia anys que estaven tancades. Actualment, hi ha obertes una aula d'Infantil 0 (i0), dues d'Infantil 1 (i1) i dues més d'Infantil 2 (i2).

La renovació pedagògica de la llar d'infants

llar infants castellvell

La Regidoria d'Educació, amb el suport de la Fundació Pere Tarrés i l'equip pedagògic, també ha renovat el projecte educatiu de la llar d'infants, amb el canvi de concessió, que actualment correspon a la Fundació. La directora de la llar, Anna Garrido, i el seu equip, han introduït canvis a nivell pedagògic. Un dels més importants és l'ús del pati amb camins sensorials, com un espai d'aprenentatge, i no només d'esbarjo.

Aquests canvis han fet que el jardí de la llar sigui un espai ple d'oportunitats d'aprenentatge i experiències que fomenten la creativitat i la imaginació dels infants, així com l'autonomia i el desenvolupament integral a través del joc lliure, l'experimentació i la mateixa descoberta de l'entorn proper i natural.

Paraules clau:

Notícies relacionades