Back to top

Castellvell disminueix els robatoris amb els lectors de matrícules

Les càmeres lectores de matrícules instal·lades a les entrades del municipi i les seves urbanitzacions han ajudat a disminuir de forma dràstica els robatoris que patien els veïns en els últims mesos

Aquests aparells porten en funcionament des del primer dia que van ser instal·lats, al mes de febrer, i en cas de patir qualsevol robatori, la policia té accés a les imatges per tal de detectar qualsevol vehicle sospitós.

Tot i això, l'Ajuntament de Castellvell també està a l'espera del tancament del conveni amb els Mossos d'Esquadra perquè aquests realitzin la vigilància completa. A més, no només el cos policial català podrà veure's beneficiat d'aquest sistema de vigilància: podrà detectar-se un vehicle robat de qualsevol país europeu gràcies a una xarxa conjunta amb els cossos policials de diversos països i serà interceptat en menys de quinze minuts.   

Seguir ampliant la seguretat de Castellvell

El govern actual de Castellvell ja tenia sobre la taula la incrementació de la seguretat al municipi quan van iniciar la legislatura. Tot i això, l'augment sobtat de robatoris en poc temps a l'inici de 2019 va precipitar la decisió d'engegar el procés d'adquisició d'aquestes càmeres.

En total, són vuit els aparells que ja s'han instal·lat, però des del consistori tenen la intenció de col·locar dues càmeres més. A més, la voluntat de l'Ajuntament és continuar ampliant els recursos de seguretat de Castellvell, com ara crear un conveni amb la Guàrdia Municipal de Reus perquè també puguin patrullar en el seu municipi. 

Encara que alguns veïns del poble desconeixen el funcionament exacte de les càmeres, molts s'han mostrat contents i satisfets perquè el consistori aposti per millorar la seguretat del poble.

Paraules clau:

Notícies relacionades