Back to top

Castellvell fa honor a la tradició per Sant Vicenç

El municipi ha celebrat aquesta darrere setmana la Festa Major d'Hivern amb la missa en honor a Sant Vicenç Màrtir i la processó pels carrers del poble.

Catellvell fa honor a la tradició per Sant Vicenç

Des de temps immemorables, cada 22 de gener Castellvell celebra la Festa Major de Sant Vicenç. Antigament era la festa principal del municipi.

La celebració coincidia amb el final de la collita de l'oliva i per tant el poble estava força concorregut, fet pel què la celebració era molt important. Castellvell vol seguir mantenint aquesta tradició celebrant-la el dia que toca malgrat caigui en dia laborable i la participació hagi minvat.

La celebració ha estat protagonitzada per la Missa solemne en honor al patró de Castell. Després de la cerimònia, el temporal ha ofert una treva per tal d'iniciar la processó amb la imatge de Sant Vicenç Màrtir per carrers del voltant de l'església, un recorregut més que habitual durant aquesta jornada. Al finalitzar la processó, s'ha dut a terme la veneració de la relíquia de sant Vicenç.

festa major de sant vicenç de Castellvell

El concurs del cartell de festa major, el ball i sopar popular o l'encesa de la Graella de Sant Vicenç Màrtir han estat algunes de les altres propostes que ha recollit la programació de la  Festa Major d'Hivern de Castellvell

Paraules clau:

Notícies relacionades