Back to top

El Castellvell MusicFest 2022 presenta la seva edició més popular

El nou sextet de l'Ars Aurea Ensemble, Toti Soler o Lildami són algunes de les propostes destacades del festival, que tindrà lloc del 29 de juliol al 7 d'agost

El Castellvell MusicFest (CMF) 2022, que tindrà lloc del 29 de juliol al 7 d'agost, presenta un cartell d'11 concerts en els llocs més emblemàtics del municipi. La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp i l'Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora volen que aquesta tercera edició consolidi el festival en un referent de l'oferta cultural del Camp de Tarragona, amb propostes per a tots els públics d'estils diversos tant de músics de prestigi internacional com d'artistes locals.

Entre els concerts d'enguany, destaquen els del cantautor i guitarrista, Toti Soler; la presència de Lildami, un dels referents actuals de la música urbana dels Països Catalans; o el nou format que presenta l'Ars Aurea Ensemble, un sextet de cordes que reunirà a sis músics membres de prestigioses orquestres nacionals i internacionals. També cal destacar l'actuació del Cor Lianna, creat a Castellvell just abans de la pandèmia, el concert familiar a càrrec del Hail String Quartet -arribat expressament des de Liverpool- o la presència del reusenc El Niño González, una de les grans sensacions del moment per al públic jove. Una novetat d'enguany per aquest MusicFest és la incorporació de l'espectacle audiovisual 'Layla', del grup Hemiòlia i la Banda Simfònica de Reus i, com cada any, la Nit d’Òpera i Cançó amb Roger Padullés, Ximena Agurto i Alan Branch, que ja s’ha convertit amb un clàssic.

Cartell del Castellvell MusicFest 2022

cartell musicfest

Divendres 29 de juliol a les 21 h

Nit d'Òpera i Cançó - Ermita de Santa Anna - 10 euros

Ximena Agurto (soprano), Roger Padullés (tenor) i el pianista anglès Alan Branch, obriran el CMF 2022 amb una nit a la fresca d'òpera a l'ermita, on es podrà gaudir de les millors àries d'òpera i sarsuela.

Dissabte 30 de juliol a les 22 h

El Niño González - Pista Poliesportiva - Gratuït

La 'Nit de Joves' d'enguany estarà protagonitzada pel reusenc Sergi, més conegut com “El Niño González”, que fa un recorregut que va des del rap, passant per la rumba, la música en català, les balades o els ritmes llatins que passen pel sedàs d'aquesta jove sensació.

Diumenge 31 de juliol a les 21 h

Toti Soler - Ermita de Santa Anna - 10 euros

Toti Soler és, per damunt de tot, un músic i un compositor, però que de vegades, canta. Aleshores la seva veu acompanya la guitarra. Quan en Toti Soler toca i canta, parla d'amor i d'enyorança. Posa música, amb melodia clara, a la veu de poetes com Vicent Andrés Estellés. Música i poesia, dues formes germanes que juntes creixen i germinen. Dues veus unides cap a l'emoció. Així toca i canta Toti Soler.

Dilluns 1 d'agost a les 21 h

El Cor Lianna - Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori) - Gratuït

El Cor Lianna de Castellvell del Camp és un cor mixt de nova creació. Va començar els assajos el passat mes d'octubre i va fer el seu concert de presentació el passat Nadal. Durant aquests mesos s'han anat incorporant nous cantaires. El seu repertori està basat en la música moderna (pop català, pop internacional, swing, gospel…) i està dirigit per Rosa Sanahuja.

Dimarts 2 d'agost a les 22 h

Lildami - Pista Poliesportiva - 5 euros

L'estil musical en què es basa la seva música és el trap i la música urbana, que combina amb altres estils com l'havanera o himnes aparents en algunes cançons. Lildami s'ha convertit en un referent de la música urbana catalana per excel·lència dels Països Catalans. Un cantant que destaca pel seu missatge allunyat dels estereotips del gènere que l'han fet conquerir Catalunya amb el seu disc 'Flors Mentre Visqui'.

Dimecres 3 d'agost a les 21 h

Joan Chamorro Big Four - Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori) - 10 euros

Joan Chamorro Big Four és un quartet format pel guitarrista Josep Traver, col·laborador habitual de Chamorro en els darrers 15 anys i per Èlia Bastida i Alba Armengou, les dues joves jazzistes sorgides de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro. Alba i Élia tenen una extensa discografia de la qual destaquen els seus respectius discos de presentació, el 'Live' al costat d'Scott Hamilton, i en el cas de l'Èlia Bastia, 'The Magic Sound of the Violin' i 'Èlia Bastida meets Scott Hamilton'. El repertori del quartet és un reflex dels gustos musicals dels 4 músics, on hi té cabuda el jazz, la bossanova i la música popular.

Dijous 4 d'agost a les 21 h

Quartet Zephyr - Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori) - Gratuït

Quatre flautistes amb un mateix quartet origen, l'Escola i Conservatori de Música de Reus, es reuneixen de nou després de continuar la seva trajectòria formativa, tant a l'Estat espanyol com a diversos punts d'Europa, per crear un projecte on mostraran i compartiran entre elles i amb el públic tot allò que han après tant del món de l'orquestra com del flaustístic.

Divendres 5 d'agost a les 22 h

Hemiòlia - Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori) - 10 euros

Hemiòlia presenta 'Layla', un espectacle eclèctic que combina la música en viu amb sons electrònics d'actualitat i la projecció d'un muntatge audiovisual, sincronitzats al detall. Tot plegat, juntament amb tocs escènics dels músics, dóna peu a fer volar la imaginació i a la interpretació personal de cada espectador respecte la història que es planteja. El so del duet d'oboè i piano Hemiòlia ens submergeix, a través de la música de Manuel de Falla, en una lectura poètica de la migració forçada des de les zones més empobrides econòmicament del planeta cap a d'altres amb més recursos.

Dissabte 6 d'agost a les 12 h

Hail String Quartet (Regne Unit) - Església de Sant Vicenç - Gratuït

Quatre joves intèrprets de Liverpool, d'11 a 14 anys, arribaran al Castellvell MusicFest 2022, la que serà la seva primera gira internacional. Un concert familiar ple de balls per als més petits i pels més grans també.

Dissabte 6 d'agost a les 21 h

La Banda Simfònica de Reus - Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori) - 10 euros

La Banda Simfònica de Reus s'estrena al Castellvell MusicFest 2022. Des d'aquell 2007, en què es va crear la banda simfònica amb alumnes i exalumnes del Conservatori de Reus i d'entitats i formacions musicals de poblacions veïnes, ha plogut molt. Des del seu inici ha estat dirigida per Joan Ramon Reverté Reverté i ha participat en nombrosos cicles musicals i certàmens de renom nacional i internacional. En aquesta ocasió ens presenta 'Viatges', un recorregut idíl·lic a través de músiques d'arreu del món.

Diumenge 7 d'agost a les 21 h

Ars Aurea Ensemble: “Souvenirs” - Plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà (Pati del Consultori) - 10 euros

Enguany l'Ars Aurea Ensemble presenta un nou format, un sextet de cordes que reunirà a sis músics membres de les més prestigioses orquestres nacionals i internacionals com són Gabor Szabo, de l'Orquestra de solistes de Madrid, Sarah Hill, de la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool, Paul Cortese, viola solista de renom internacional, Rafal Jeziersky, cellista principal de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, Natalia Margulis, cellista principal del Teatro Real de Madrid, juntament Dani Sanxis, a la viola, i el pianista resident del MusicFest, Alan Branch. El 'Souvenir de Florence' de Tchaikovsky i el Quintet de Piano de Dvorak serà interpretat per aquests grans músics de corda del panorama nacional i internacional.

Els orígens

El Castellvell MusicFest va néixer després de l'esforç d'Ars Aurea Sonora per consolidar les actuacions musicals impulsades a Castellvell del Camp i al Camp de Tarragona, entre els anys 2013 i 2019, i gràcies al suport del Liverpool String Quartet i el suport financer d'empreses com COMAIGUA o entitats com Òmnium Cultural, quan es promogueren els concerts a favor dels presos polítics, l'estiu de 2018.

Actualment, el festival compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castellvell del Camp, de la Diputació de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Enguany es poden adquirir dos tipus d'abonaments, abonament per a 3 concerts disponibles pel preu de 20 euros i abonaments per a 6 concerts disponibles pel preu de 30 euros. Les entrades, els abonaments i les reserves pels espectacles gratuïts ja estan a la venda en aquest enllaç.

Paraules clau:

Notícies relacionades