Back to top

Castellvell viu la primera Diada Castellera

L'estrena de la Diada s'ha fet en el marc de la Festa Major de Santa Anna. Les colles invitades han estat els Xiquets de Reus i els Xiquets de Cambrils.

Si bé fa força anys que Castellvell acull actuacions de castells, mai havien tingut més d'una colla a plaça. En aquesta ocasió han estat dues, els Xiquets de Reus i els Xiquets de Cambrils, i aquesta simultaneïtat és el que ha convertit l'actuació en Diada que s'inclou a la temporada castellera. Un cop ha finalitzat la Diada, la Xaranga Bufacanyes ha amenitzat un vermut i uns pinxos que han ofert algunes entitats de la població.

Cap de setmana rodó pels Xiquets de Reus

Els Xiquets de Reus han estat els encarregats d'obrir plaça, i ho han fet amb un 4de7. Han continuat amb un 3de7 i han tancat la tercera ronda amb un 7de6, seguint el programa previst. Tot plegat després d'haver viscut un exitós cap de setmana en què dissabte, a la Diada del Catllar, completessin el segon 4de8 de la temporada, a més d'un 2de7 i un 5de7. 
Finalment han fet un pilar de 5 i 3 pilans de 4 de comiat. Els de la camisa avellana centren ara els assajos en consolidar aquestes estructures i treballar el 3de8 i el 2de8 amb folre, tot plegat a l'espera de la propera actuació, que serà a Reus, en la Diada de Santa Anna.

Els Xiquets de Cambrils avancen pas a pas

Tal i com tenien previst, els de la camisa bordeus han descarregat un 3de6, un 3de6 amb el pilar i un pilar de 4 aixecat per sota, i han tancat l'actuació amb un pilar de 4 de comiat. Tal i com ha explicat el cap de colla, Gerard Pinyol, aquests són els castells que tenen a punt ara mateix. 
Els de Cambrils faran ara una parada de 15 dies i recuperaran els assajos de cara a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que se celebra el setembre a la seva població.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades