Càstig excessiu

El Reus ha merescut més, però ha acabat perdent per 5-3 contra l'Sporting Club, actual campió continental. Sense temps per lamentacions, els de Jordi Garcia tancaran la primera fase de la Lliga Europea aquest dissabte contra l'UD Oliveirense.

La pilota al pal de Ferran Font a l'inici del partit ha estat tota una declaració d'intencions per part de l'Sporting. Els portuguesos, favorits per revalidar el tron continental, han fet treballar Càndid Ballart des del principi del duel. Una blava a Joan Salvat li ha donat una falta directa als lusitans, que no han pogut superar l'inspirat porter reusenc.

Amb la superioritat numèrica sí que han pogut fer el primer: Ferran Font ha donat una assistència d'esquenes i per sota de les cames a Toni Pérez, que ha enviat la bola al fons de la xarxa. El Reus ha intentat reaccionar, però la superioritat dels portuguesos ha estat present durant tota la primera part.

L'Sporting penalitza

Una pèrdua del Reus ha provocat una triangulació entre Platero, Pinto i Souto, que ha acabat amb el gol del 44 verd-i-blanc. Una diana que ha estat protestada pels jugadors de Jordi Garcia -i pel mateix compte de Twitter del club-.

L'acció més clara del Reus en els primers vint-i-cinc minuts ha acabat amb gol. Pablo Nájera ha forçat un penal, que ha estat executat a la perfecció per Àlex Rodríguez. Abans del descans, Ferran Font ha tret les teranyines de la porteria de Ballart des de la falta directa amb un gran cacau. Amb el 3 a 1 s'ha arribat a la mitja part.

El Reus aprofita la desena

El mateix Font ha tingut al seu estic la possibilitat de sentenciar el partit amb la desena del Reus, però ha topat amb un excels Càndid Ballart. I de la desena dels de Jordi Garcia, a la dels portuguesos. Àlex Rodríguez ha marcat un autèntic golàs i ha posat emoció al partit amb el 3 a 2. Poc després el 27 roig-i-negre ha tingut l'empat des del punt de penal, però Girao ha encertat les seves intencions.

Els àrbitres han xiulat un penal -dubtós- de Ferran Giménez a Toni Pérez, una pena màxima que Romero ha enviat al pal. Un atac del Reus al minut 38 ha acabat amb un contraatac mortífer per part de l'Sporting. El mateix Romero ha dirigit una contra que ha acabat amb el gol de Telmo Pinto. Sense que els roigs-i-negres poguessin reaccionar, una blava a Giménez ha acabat amb el 5 a 2. Romero, protagonista de la segona part, ha enviat la falta directa al fons de la xarxa. La bola s'ha esmunyit entre les cames de Càndid Ballart.

En els últims minuts del partit han arribat les quinzenes faltes: Ballart ha aturat la directa de l'Sporting; mentre que Àlex Rodríguez ha enviat les darreres opcions de remuntada reusenca al travesser. El Reus ha buscat l'èpica fins al final, i Pablo Nájera ha fet el 5 a 3 definitiu a poc menys de cent vint segons pel final del partit.

I dissabte, contra l'UD Oliveirense

Els de Jordi Garcia es jugaran les últimes opcions d'accedir a la Final Four aquest dissabte contra l'UD Oliveirense, a partir de les 16 h.