Back to top

El CAT aposta per la digitalització i la intel·ligència artificial

Es tracta d'un total de 29 actuacions que s'agrupen en 8 blocs i que permetran al CAT convertir-se en una empresa gestionada a través de les dades que genera en els seus processos.

Poder digitalitzar el cicle urbà de l'aigua. Aquesta és la voluntat del nou projecte de digitalització del CAT, el Consorci d'Aigües de Tarragona, i per tal de fer-ho possible, aquest dimarts ha celebrat una Assemblea General Extraordinària. Es tracta d'un projecte que fa anys que el consorci treballa i que els proporcionaria un salt qualitatiu, ja que, segons diuen, si es poden impulsar les accions que hi ha previstes es convertiran en un dels consorcis de referència en l'àmbit mundial.

Tot plegat és gràcies a uns PERTE, Projectes Estratègics per la Recuperació i Transformació econòmica, derivats dels Fons Next Generation i que tenen un mínim de 3 milions d'euros i un màxim de 10 de subvenció.

Valorat en 22 milions d'euros

Entre els seus pilars, hi ha la creació d'una base de dades on es reculli tota la informació que el consorci genera, quatre bessons digitals que permetran optimitzar el funcionament de totes les instal·lacions i una aplicació d'intel·ligència artificial sobre aquestes dades obtingudes que els permeti millorar en altres aspectes.

Paraules clau:

Notícies relacionades