Back to top

El CAT substitueix els trams més malmesos de la canonada principal

A través d'un informe tècnic, l'empresa va detectar que de tota la xarxa de subministrament, hi havia 33 trams amb alguna patologia.

Evitar incidents com el viscut a principis d'any a l'Ampolla, quan una canonada es va trencar i va provocar nombrosos desperfectes. Amb aquest objectiu el Consorci d'Aigües de Tarragona ha dut a terme un operatiu que ha consistit en la reparació i substitució de cinc canonades que estaven en un estat crític. Els últims treballs s'han localitzat a Cambrils, però recentment també s'han reparat elements de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Mont-roig del Camp. Tot plegat s'ha realitzat gràcies a un estudi que ha permès detectar fins a 33 tubs amb alguna patologia, el que representa un 0,3% del conjunt de la xarxa. En total, s'han inspeccionat més de 12.500 tubs. Un cop detectats els més crítics, han estat canviats per elements d'acer de la mateixa mida. 

Un operatiu de 24 hores

La substitució del tram ubicat al terme municipal cambrilenc ha tingut una durada d'unes 24 hores i no ha tingut cap repercussió per al conjunt de la població, ja que es tracta d'uns treballs que estaven programats. La reparació d'aquests elements ha tingut un cost superior als 600.000 euros, que s'ha licitat a l'empresa Acsa Sorigué. L'operatiu, que va començar a finals d'octubre, es dóna per acabat aquest dimarts 1 de desembre, sense que els treballs hagin tingut una repercussió en el subministrament d'aigua dels consorciats. 

 

Fotografies: Ariadna Escoda 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades