Back to top

Catalunya En Comú Podem salva l'escó

Tot i perdre més de 3.000 vots respecte les eleccions del 2015, la candidatura morada manté la representació parlamentària a la demarcació i la vendrellenca Yolanda López serà diputada. Des de la formació insisteixen en la preferència de pactar amb altres partits de tall progressista però amb la condició de donar preferència al fet social per sobre del nacional.
La diputada electa de Catalunya En Comú-Podem, Yolanda López

Agredolç. Aquest ha estat l'ambient amb què Catalunya En Comú-Podem ha seguit la nit electoral a la demarcació de Tarragona. L'única regió de Catalunya, a banda de Barcelona, on els comuns han obtingut representació parlamentària. Un seguiment que han realitzat amb un sopar de germanor des d'un bar al barri de Bonavista.

La candidatura morada ha patit per a conservar la representació parlamentària al territori. En concret ha perdut més de 3.000 vots respecte els comicis del setembre de 2015 on va aconseguir 26.808 paperetes.

Aquestes eleccions, els comuns s'han quedat en 23.463 vots. El que representa un 5,35% del cens tarragoní. Més d'un punt menys que al 2015. Un descens que la diputada electa, Yolanda López, relaciona, no sense fer autocrítica, amb l'escenari de plebiscit en què s'afrontava aquesta campanya electoral. "No hem sabut arribar a la ciutadania, s'ha imposat la polarització i, per tant, esperem que al Parlament tots estem a l'alçada política del moment en què ens trobem i seure a dialogar", ha remarcat López.

Respecte els resultats en general, la diputada electa assegura que la seva preferència és pactar amb altres formacions d'esquerres amb la condició de rellevar el fet nacional a un lloc secundari i interpreta la victòria de Ciutadans com una conseqüència del procés d'independència. "Creiem que Ciutadans és la cara 'b' del procés i s'ha beneficiat d'aquesta polarització", ha reiterat.

Catalunya En Comú-Podem ha mantingut l'ai al cor des del començament fins al final de l'escrutini. Una sensació que s'ha anat transformant en alegria a mesura que passaven els minuts i es confirmava l'escó a la demarcació de Tarragona. Situació que no s'ha produït a Girona, on la candidatura morada ha perdut la representació, ni a Lleida, on directament no en tenien i tampoc l'han aconseguit en aquest comicis.

Paraules clau: