Back to top

Catalunya no passa de tram

La situació epidemiològica no permet que Catalunya avanci en el pla de reobertura.

Catalunya no passarà de tram aquest dilluns. L'empitjorament de les dades epidemiològiques ha estat el motiu per conservar les mesures actuals per evitar nous contagis de coronavirus. De moment, la mesura s'allargarà durant 15 dies més.

En una roda de premsa, la consellera de Salut Alba Vergés ha demanat prudència a la població i ha insistit en què la societat no es pot relaxar per no tirar per la borda l'esforç fet davant la segona onada. El secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon ha apuntat que malgrat la baixada de número de nous casos a principis de la setmana passada, aquesta tendència es va frenar dràsticament. L'RT ha anat creixent amb el pas dels dies, el que significa, segons els experts, que ha augmentat la propagació coincidint amb la reobertura.

Crida a la prudència

La situació a les UCI tampoc ha ajudat a canviar de tram, segons Argimon. Des de Protecció Civil, a més, s'ha fet una crida per quedar-se a casa aquest pont de desembre. Per tot plegat, dilluns es mantindran mesures com el confinament municipal perimetral, així com l'aforament reduït a bars i restaurants.

Paraules clau:

Notícies relacionades