Back to top

Catorze projectes per combatre el despoblament rural i millorar les carreteres

La Diputació de Tarragona ha presentat dos nous projectes amb l'objectiu de combatre el despoblament rural i la millora de les carreteres de la demarcació. En total, 14 operacions pressupostades en més de 7 milions d'euros.

Instal·lar sensors per detectar perills a les carreteres, augmentar la tecnologia en les escoles rurals o adaptar el sector vitivinícola al canvi climàtic. Són 3 de les 14 accions amb les quals la Diputació de Tarragona vol combatre el despoblament rural, així com millorar la seguretat i la sostenibilitat a les carreteres.

Consulta les 14 operacions

Innovació i tecnologia, els grans pilars

Totes aquestes accions, al voltant de la innovació i la tecnologia, s'engloben dins dels Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), pressupostats en 7.605.911,5 €, la meitat finançats pels fons europeus.

Els dos PECT presentats porten per títol 'Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador', el qual compta amb un pressupost de 3.605.552,36 euros, i 'Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles' amb un pressupost de 4.000.359,14 euros.

Segons la institució supramunicipal, el termini dels projectes finalitza el desembre de 2022, però no descarten prorrogar-lo.

Un impuls per al món rural 

La Diputació de Tarragona ha presentat els projectes aquest dimarts, 4 de maig, i hi han assistit diferents agents públics i privats de la demarcació com el Consell Comarcal del Priorat, la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya o Centre Tecnològic Eurecat, entre altres.


optiques visio

 

Paraules clau:

Notícies relacionades