Back to top

CCOO i UGT es mostren preocupats davant l'obertura de fronteres

Els sindicats defensen que es garanteixi la seguretat i la salut dels treballadors i els clients davant l'obertura dels establiments hotelers.
turisme covid

El govern espanyol ha avançat l'obertura de fronteres al diumenge 21 de juny. A partir d'aquí, no només es permetran els moviments entre el conjunt del territori espanyol, sinó que també s'obrirà el territori al turisme europeu, a excepció de Portugal.

Una situació que ha aixecat certa preocupació entre els sindicats. UGT i CCOO defensen que s'obrin les fronteres, però que es garanteixi la seguretat i la salut de la plantilla i els clients davant l'obertura dels establiments hotelers. El responsable d'Hostaleria de CCOO a Catalunya, Francisco Galván, assegura que l'estat d'alarma s'acaba el 21 de juny, però que això no vol dir que la situació d'emergència sanitària hagi finalitzat. 

Obrir fronteres sí, però fer-ho amb les mesures de seguretat establertes per les autoritats.

En aquest sentit, els sindicats també es mostren preocupats pel que anomenen un relaxament de la població. "Da cierto pánico ver como, estos últimos fines de semana, las terrazas se llenan y no se cumplen todas las medidas de seguridad", lamenta Galván. 

La situació d'emergència sanitària no ha acabat

El sector turístic i el de la restauració són dos pilars fonamentals per a l'economia del país. Per aquest motiu, els sindicats alerten de la importància de seguir les mesures de seguretat i higiene adients, si no es vol tornar a la situació d'emergència de fa dos mesos.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades