Back to top

CCOO tornarà a convocar vaga de subcontractats en la nuclear a l'octubre

D'aquesta manera el sindicat es desmarca d'UGT en les negociacions perquè, segons expliquen, troben inacceptable l'actitud de la direcció de la companyia. Encara no s'han definit els dies d'afectació de la vaga, que coincidirà amb la recàrrega d'Ascó 2
El piquet de Vandellòs II, aquest juny

La vaga de les empreses subcontractades a l'Associació Nuclear d'Ascó i Vandellòs II (ANAV) pren una nova revifada després de les jornades que es van viure aquest juny. Ara, CCOO ha decidit tornar a convocar noves mobilitzacions de cara al mes d'octubre perquè, segons expliquen, la direcció de la companyia ha mostrat una "actitud intransigent" davant les propostes presentades. "Toca fer una passa més endavant", ha remarcat el secretari general d'Indústria de CCOO a Tarragona, José M. Martín.

El sindicat emprèn aquesta escalada en el conflicte de manera unilateral, al marge d'UGT que, de moment, ha decidit no sumar-s'hi. Tot i això, des de CCOO insisteixen en la necessitat d'unir esforços i obren la convocatòria al conjunt dels 1.300 treballadors subcontractats a les centrals d'Ascó i de Vandellòs II. "Ens agradaria molt anar de amanera conjunta, com hem fet fins ara, però el document que a UGT li pot servir a nosaltres no", ha manifestat Martín.

Encara no s'han definit els dies de la convocatòria però els sindicalistes asseguren que seguirà el mateix format que la del juny. Entre d'altres, les peticions que CCOO denuncia que han estat desateses són la creació d'una comissió entre l'empresa i els sindicats que vigili els processos de subrogació i la garantia que aquests no es facin a la baixa. A més, també es demana mantenir els plusos de les recàrregues tal com estan ara mateix. Precisament, la vaga de l'octubre coincidirà amb la recàrrega del reactor d'Ascó II.

Paraules clau:

Notícies relacionades