Back to top

El CDO premia els millors olis de la collita d'enguany

El Centre de Desenvolupament de l'Oli ha lliurat aquest dijous els premis anuals als millors olis d'oliva verge d'aquesta temporada. En aquesta edició s'han presentat un total de 25 molins de les 3 denominacions d'origen protegides de la demarcació de Tarragona.
El CDO premia els millors olis de la collita d'enguany

El Palau Bofarull ha estat una vegada més l'escenari dels Premis del Centre de Desenvolupament de l'Oli, un certamen que arriba a la seva 13a edició i que és gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. El reconeixement vol premiar l'esforç realitzat pels productors de les comarques tarragonines que s'agrupen sota el paraigua de les 3 denominacions d'origen protegides de la demarcació, la DOP Baix Ebre- Montsià, Siurana o Terra Alta.

25 molins a concurs i 3 categories premiades

En aquesta edició s'hi han presentat fins a 25 almàsseres i els guardonats han estat Olis Solé SL en la categoria d'oli afruitat madur, La Cooperativa de Falset-Marcà pel millor oli afruitat verd dolç i Valldespé Vidal - La Gaeta en la categoria d'oli afruitat verd amarg. Per altra banda el jurat també ha reconegut la qualitat d'altres olis amb l'atorgament de diversos accèssits a l'Agrícola de Montbrió del Camp, la Cooperativa de Cabacés, el molí Rius d'Or o l'Escola Agrària de Gandesa.

premis CDO al millor oli de la demarcaciód e Tarragona

Els premis consisteixen en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D'aquesta manera la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, el molins d’oli poden fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. Com en anteriors edicions, els premiats i la resta de guardonats han rebut com a obsequi un setrill de vidre bufat del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

Ens de dinamització del sector oleícola

A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.

Paraules clau:

Notícies relacionades