Back to top

CEAR inicia les seves activitats a Reus per acollir unes 15 persones refugiades

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat inicia les seves activitats a Reus. Es tracta d'un programa d'acollida per a persones que han demanat protecció internacional. De moment, unes 15 persones es beneficiaran d'aquest programa, però no es descarta que es pugui arribar a les 50.
CEAR inicia les seves activitats a Reus per acollir unes 15 persones refugiades

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat – CEAR ja ha iniciat les seves activitats per a poder acollir a les primeres 15 persones que arribaran a Reus. Es tracta persones que han demanat protecció internacional i que podrien arribar a les 50 places existents. Així doncs, i a través d'aquesta primera fase de 6 mesos, s'acollirà a tots ells en un centre d'acollida i se'ls cobrirà les necessitats bàsiques des del moment de la seva arribada.

"Les realitats que ens trobarem seran diferents", assegura Oscar Revilla, responsable del programa d'acollida. I és que "vindrà gent de diferents països, diferents circumstàncies, diferents edats, famílies amb nens, persones soles... I a partir d'aquí s'haurà de buscar la manera d'afavorir la seva integració en aquests primers mesos tan durs i difícils".

A més, se'ls ajudarà en l'adquisició de les habilitats necessàries per facilitar-los-hi al màxim una vida independent i autònoma una vegada surtin del centre. Els residents també comptaran amb intervencions socials, atencions psicològiques, diverses formacions i l'assessorament legal.

"Desenvolupem un pla de treball amb ells, on hi ha totes les àrees, des del jurídic al psicològic. Un pla de treball individualitzat que portaran a terme professionals del territori", segons explica Revilla.

Un gran ventall d'activitats que la comissió catalana del refugiat farà conjuntament amb les diferents associacions de la comarca. Per això, també demanen la col·laboració ciutadana de tot el territori per ajudar-los a tots ells que se sentin com a casa.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades