Back to top

Cel Net denuncia les emissions cancerígenes d’òxid d’etilè d’IQOXE

Explica que encara no s'han col·locat els nous sensors els sensors que mesurin els nivells d'òxid d'etilè al voltant de la petroquímica de Tarragona

La Plataforma Cel Net exigeix que s'instal·lin immediatament els sensors que mesurin els nivells d'òxid d'etilè al voltant de la petroquímica de Tarragona. L'entitat apunta que tres anys després de l'explosió a IQOXE, única empresa de tot l'estat que produeix aquesta substància considerada cancerígena, encara no s'han col·locat els nous sensors.

Uns dispositius que, a més, creuen que són poc eficients perquè només són sensibles a concentracions 90.000 cops superiors a les que es consideren no perilloses per a les persones. Recorden que es tracta d'una substància inodora i incolora, necessària per a tot el sector químic i que està relacionada amb un increment notable de patir càncer de laringe i altres malalties com el limfoma no hodgkinià.

Segons els càlculs de Cel Net, des de 2018 s'haurien emès 2.800 tones d'una producció de 140.000, un 2%. Una quantitat que contrasta amb les 28 tones emeses per la principal planta dels Estats Units que produeix 4 vegades més que la planta tarragonina.

Paraules clau:

Notícies relacionades