Back to top

El cementiri de Reus estrena la Font de les Cendres

El cementiri de Reus posa en funcionament la Font de les Cendres. És un espai que pensat per poder espargir les cendres dels difunts. A la vegada, estrena un nou Columbari ubicat al seu voltant. Aquestes novetats s'afegeix al dispositiu especial elaborat amb motiu de Tots Sants.
El cementiri de Reus posa en funcionament la Font de les Cendres.

La celebració de Tots Sants arriba amb novetats al cementiri de Reus. Des de fa pocs dies, les instal·lacions compten amb un nou servei: la Font de les Cendres. Es tracta d'un espai pensat perquè els reusencs puguin espargir-hi les cendres dels difunts, tot plegat, en una cerimònia que s'ofereix de manera gratuïta. Al seu voltant, també s'han instal·lat 84 columbaris amb capacitat de quatre urnes cada un. Aquests espais estan ubicats a la zona de l'ampliació de la part nord del cementiri, a tocar del passeig central. El regidor de Recursos Generals, Joaquim Enrech, ha detallat que 'té com a objecte que aquells familiars que fan servir el crematori, després pugin escampar les cendres del difunt a la font a l'aigua. Cal recordar que a l'estat espanyol no hi ha una llei que impedeixi espargir les cendres, sinó només ho impedeix en aquells llocs on no està habilitat'.

Des de principis de setmana i fins al dia 2 de novembre, l'Ajuntament ha engegat un dispositiu preparat per facilitar la visita de la ciutadania al cementiri amb motiu de Tots Sants. Del 23 al 29 d'octubre i el 2 de novembre, el cementiri obrirà les portes de les nou del matí a les set del vespre. I els dies 30, 31 d'octubre i 1 de novembre, s'hi podrà accedir a partir de les set del matí i fins a les set de la tarda.

Paraules clau: