Back to top

Un centenar de persones es concentren a Reus contra la Constitució

La plaça del Prim ha estat l'escenari de la concentració de rebuig a la Constitució Espanyola, coincidint amb el dia que fa 42 anys que es aprova a les Corts.

Una pancarta en defensa de les institucions catalanes i una altra exigint la llibertat dels presos polítics han encapçalat la concentració en contra de la Constitució espanyola i la repressió de l'Estat.

En l'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana i Reus per la Independència, s'ha afirmat que l'Estat Espanyol "és antidemocràtic". I s'ha denunciat la suspensió del tercer grau dels presos polítics o el paper de la monarquia espanyola. També s'han rebutjat  fets com el succeït aquesta setmana, en què militars retirats demanaven un cop d’estat o afusellar a 26 milions de persones.

En la lectura del manifest, els organitzadors també han animat els independentistes a la desobediència i a mobilitzar-se en contra l'Estat, ja que han assegurat que "sense confrontació amb l'Estat no s'aconseguiran llibertats", ja que l'Estat vers Catalunya "sempre opta per la via de la força". També han instat les institucions catalanes a "no ser còmplices d'aquestes pràctiques antidemocràtiques espanyoles".       

 

Paraules clau:

Notícies relacionades