Back to top

Un centenar de reusencs celebren el ramadà amb la comunitat musulmana

Un centenar de persones van participar ahir al trencament del dejuni que la comunitat musulmana fa durant les setmanes de ramadà. El sopar de germanor, en el que hi van participar diverses entitats de la ciutat i alguns veïns, va tenir lloc a la plaça Abat Oliva.
ramadà

La crida de l'oració que l'imam de la mesquita de Reus feia ahir a la nit a la plaça Abat Oliva de Reus va servir per anunciar que havia arribat l'Iftar, és a dir, la ruptura del dejuni. Aquesta vegada no ho feia només davant de musulmans sinó de reusencs que tenien curiositat per conèixer de més a prop aquesta comunitat. "El nostre objectiu és que els reusencs coneguin la nostra cultura i transmetre'ls que volem viure aquí pacíficament i lliurement practicant la nostra religió", explica Mohamed Badaoui, portaveu de l'Associació Cultural de Musulmans de Reus.

En total van ser un centenar de persones entre entitats, veïns i representants polítics, les que van participar del sopar de germanor. Tots ells celebraven la iniciativa i asseguraven que era una bona manera d'establir vincles entre cultures diferents. "Actes com aquest són molt important per les comunitats musulmanes i per la ciutadania en general" mencionava el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, mentre afegia que "el futur del nostre país passa per la convivència entre cultures i no ho podrem fer si no hi ha una coneixença mútua".

En la mateixa línia anaven les impressions dels representants de les entitats. Valentín Rodríguez, president de la FAVR valorava molt positivament l'experiència perquè "és una bona oportunitat per conèixer els nostres veïns musulmans". La representant de l'associació Boliviana de Reus, Fátima Peña, recordava que "aquests barris tenen un percentatge molt alt d'immigrants magrebins i poder participar d'un esdeveniment tan important per ells és meravellós". Membres de Carrutxa, entitat que té la seva seu a la mateixa plaça Abat Oliva, també van assistir al sopar. Segons la seva presenta, Montant Fonts, hi anaven perquè "és una oportunitat d'estar dins d'una celebració desconeguda per nosaltres i poder-la compartir amb ells".

El sopar va començar amb la harira, la típica sopa del Marroc, a més de dàtils, rotllets de carn i pizzes casolanes. Evidentment tampoc hi va faltar ni el te ni les pastes dolces.

Finalment els representants de l'Associació de Veïns Horts de Miró, que aquesta setmana havien denunciat estar molestos perquè no se'ls havia informat amb prou antelació de l'acte, no van assistir al sopar. Les entitats que sí que ho van fer van lamentar l'absència d'aquests veïns.

Paraules clau: